10 Kasım 2012 Cumartesi

Radyo Fenomen Sevilen Müzik


Radyo Fenomen Her şey Ege otlarına olan düşkünlüğümü bilen İzmirli yakın bir arkadaşımın Cibalikapı Balıkçısı’ndan kitabını hediye etmesiyle başladı.
Cibalikapı ve Moda’da iki şubesi bulunanCibalikapı Balıkçısı İstanbul, Ege ve Akdenizmutfağından yemek ve mezeleriyle meşhur.
Mekanın yaratıcısı Behzat Şahin Cibalikapı Radyo Fenomen dinle Balıkçısı’nın 10. yılını kutlamak için özel bir şey yapmak istemiş ve mekana ait yemek tariflerini bir kitapta toplamış.
Çok da iyi yapmış.
Kitabın arka kapağındaki Rembetiko CD’si ise işin tadı tuzu olmuş. Dinlerken Ege’yi hayal edebilirsiniz.
Gerçi benim zeytinyağlılara ve Ege otlarına hasretim pek de uzun sürmedi. Hemen sonrasında  İzmir’de buldum kendimi. 

Liseliler Kendini Kentini Keşfediyor
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Sanat ve Kültür Yönetimi son sınıf öğrencileriyle birlikte geçtiğimiz hafta İzmir’deydik.
7 yıldır İstanbul’da yapılan proje tüm hızıyla Bursa, Radyo Fenomen Ankara ve İzmir’de de devam ediyor.
BİLGİ öğrencileri bu kez İzmir’de lise öğrencileriyle birlikte kültür sanat projesi tasarlayacaklar. Farklı okul ve semtlerden liseleri gezip hevesle projelerini anlattılar. Liseli öğrencilerden İzmir kentine yönelik düşünmelerini istediler. 
Nisan’da tekrar buluşup tasarladıkları kültür sanat projelerini kağıda dökecekler. Liseliler hem kendilerini hem de kentlerini keşfedecekler.
En güzeli de dereceye giren öğrencilerin bu bölümlerde burslu okuma hakkı kazanacak olmaları. Projeye katılmak için hala vakit var bu arada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder