10 Kasım 2012 Cumartesi

Burç FM Sevilen Müzik


Burç FM Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde pazar günü cezaevindeki açlık grevlerine destek vermek için Ak Parti İlçe binasına yürüyen BDP’li gruba karşı bir grubun müdahale etmesiyle başlayan ve önceki gece de tırmanan olaylarda, tabancayla başından Burç FM dinle vurulan 31 yaşındaki İlker Kaya’nın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Yıldırım İlçesi’nde çıkabilecek olaylara karşı çevre illerden gelen takviye ekiplerle birlikte toplam 1650 polis görev yapıyor.
Merkez Yıldırım İlçesi Ulus Mahallesi’nde olaylar geçen pazar günü, BDP’nin açlık grevi yapanPKK ve KCK’lı tutuklulara destek vermek amacıyla düzenlediği ve Doğu kökenlilerin yaptığı gösteriye, Yavuz Selim Mahallesi’nde oturan karşıt görüşlü bir grup tepki gösterdi. Polis ve aslen Erzurumlu olan şehit babası Emrullah Vatansever’in iki grubu da yatıştırmasıyla olay önlendi.
Pazartesi günü ise çoğunluğunu Erzurumlu ve Burç FM Karadenizlilerin oluşturduğu 500 kişilik grup, BDP ilçe binasına protesto yürüyüşü yapmak istedi. Önlem alan polis, öfkeli grubun önünü kesti ve BDP binasına gitmesini engelledi. Ancak, aynı gece Ulus Mahallesi’nde karşılaşan iki grup arasında arbede çıktı. Olaylarda 1 minibüs yakıldı, 1 market yağmalandı, bazı ev ve işyerlerinin camları kırıldı, araçlar hasar gördü. Polis gece yarasından sonra tarafları ayırıp olayları önledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder