10 Kasım 2012 Cumartesi

Radyo 1 Sevilen Müzik


Radyo 1 Panzerle önlem alındı. BDP’nin pazar günü açlık grevlerine destek yürüyüşüne karşıt grubun müdahalesiyle başlayan olaylar nedeniyle diken üstündeki Ulus Mahallesi’nde dün gündüz sakinlik gözlenirken, saat20.00 sıralarında gruplar yeniden toplanmaya başladı. BDP’lilerin bulunduğu 200 kişilik grupla, Erzurumlu ve Karadenizlilerin Radyo 1 dinle çoğunlukta olduğu 600 kişilik grubun karşılaşmasına 150 metre kala polis araya girdi ve panzerlerle önlem aldı. BDP’li grupla polisler arasında çıkan arbedede bir polisin tabancası alındı. Ellerindeki taş, sopa ve baltayla saldırıp polis barikatını aşan iki grup çatışırken, polis biber gazı ve copla müdahale etti. Bu sırada mahalledeki birçok evden Erzurumlu ve Karadenizlilerin bulunduğu gruptakilerle polislerin üzerine sıcak su atıldı, taş ve tuğla yağdırıldı. Hemen ardından da silah sesleri yankılanmaya başladı.
31 yaşındaki İlker Kaya, sol şakağına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Ambulans beklenmeden polis ekip otomobili ile yakında hastaneye kaldırılan Radyo 1 Kaya, yoğun bakım ünitesine alındı. Doktorlar, Kaya’nın hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi. Bu sırada vücuduna isabet eden taşla yaralan 1 kişi ise ayakta tedavi edildi. Arbede sırasında polisten alınan tabanca da boş bir alanda bulundu.
Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’nın Ulus Mahallesi’ne gelerek gelişmeleri yakından takip ettiği olayların büyümesi üzerine, 20 kişilik bir jandarma komando ekibi Yavuz Selim Polis Merkezi’nin önüne gelerek hazır bekletildi. Bu sırada, Ankara, Eskişehir Sakarya, Yalova veBilecik’ten, takviye ekip istendi. Olaylar, saat 02.30 sıralarında yatıştırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder